Belangstellenden erbij betrekken doen wij met plezier

Een interview met Francis van der Schoot en Marleen Ritsema

Verkoopmanager Francis van der Schoot en klantmanager Marleen Ritsema waren vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling van Thuis in de Boomgaard. “In een vroeg stadium spraken wij belangstellenden, zodat het ontwikkelteam van VanWonen woonwensen mee kon nemen in het ontwerp. Een ontzettend leuk proces, maar in het begin ook wel een moeizaam proces.”

“Meerstad was up-coming. Door intensief contact te onderhouden en potentiële kopers persoonlijk te betrekken bij de ontwikkeling van hun nieuwe buurt,  is het gelukt om voor iedere woning in het project een bewoner te vinden. Bijna alle belangstellenden hebben uiteindelijk gekocht. Zo mooi! En het leuke is: Meerstad is ondertussen heel populair. Dat verbaast ons niet. De ruim opgezette waterrijke wijk is met oog voor detail ontwikkeld. Je hebt het gevoel op vakantie te zijn als je door Meerstad loopt.”

Voor elk wat wils
“We spraken een uiteenlopende groep van mensen. Jong en ouder, stellen en gezinnen met jonge en oudere kinderen. Door verschillende woonsferen en woningtypen te maken, konden we inspelen op de verschillende behoeften en wensen. Dat is zo mooi aan een participatietraject, je weet voor wie je het doet en hoe je deze mensen blij kunt maken.”

“De tweekappers en vrijstaande woningen van Thuis in de Boomgaard liggen aan het water. De rest van de buurt heeft een wat meer besloten karakter. Het veilige, intieme gevoel wilden we benadrukken. Bijvoorbeeld door de woningen achter de boerderij aan een autovrij plein te ontsluiten. Dit wordt echt een heel gezellige plek om te wonen. Waar je je buren kent. De verandawoningen kijken uit op de ‘boomgaard’ waar buurtbewoners elkaar ook gemakkelijk vinden. Voor degenen die de voorkeur geven aan meer privacy zijn er de woningen aan de erven.”

Duurzaam, daar word je blij van
Thuis in de Boomgaard is duurzaam in de breedste zin van het woord. Francis en Marleen lichten toe: “Door op allerlei plekken in de buurt ruimte voor ontmoeting te creëren, versterken we de duurzame, sociale cohesie. Daarbij ontwikkelt VanWonen duurzamer dan wettelijk vereist vanuit het bouwbesluit. Dat zien bewoners terug in veel lagere stookkosten. Tenslotte nog zijn de energieneutrale huizen heel comfortabel. Overal is vloerverwarming, op het dak liggen zonnepanelen en er is uitstekende isolatie en ventilatie.”

Deel deze pagina:

Contactpersonen